چه شد که کتاب نخواندیم؟
جمعه, ۱۴ آبان ۱۴۰۰، ۰۲:۰۳ ب.ظ
بخشی از یادداشت من درباره صنعت چاپ و نشر در حوزه کودک و نوجوان که این روزها حال خوشی ندارد. چرا که فرزندان ما و نسلهای آینده این کشور در حال حاضر نه تنها با کتاب همراه نیستند بلکه از آن فرار نیز میکنند. همه این اتفاقات نیز به این خاطر است که سرانه مطالعه کتاب و مشتقات آن به خصوص کمیک و کتابهای مصور جایگاهی در سبد فرهنگی خانوار ایرانی ندارند. سبدی که این روزها حتی در بودنش نیز شک و شبهه وجود دارد.
"سرانه مطالعه برای هر جامعه ای اهمیت دارد، زیرا نشان دهنده آن است که مردم در یک جامعه به چه میزان از وقت خود را صرف یادگیری و آگاهی میکنند. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایینتر از سایر کشورهای توسعه یافته است. به گونهای که طبق آمار مرکز آمار ایران سرانه مطالعه ایرانیان بالای 15 سال در سال 1399 تنها 16 دقیقه در روز است.
عدد بسیار پایینی که با محاسبهای ساده میتوان فهمید که تا چه اندازه ما ایرانیان کتاب نخوان هستیم. اما مشکل از کجاست؟ مشکل از عدم فرهنگسازی کتاب خوانی در سنین پایه است. آمار 16 دقیقه در روز مطالعه برای افراد بالای 15 سال است و میتوان گفت این آمار در سنین پایینتر شاد کمی کمتر یا بیشتر باشد. این درحالی است که این آمار برای سنین پایه باید چندیدن برابر باشد."
-ماهنامه فرهنگی سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)-