نقد انیمه joker game
وقتی حرف از جاسوس و جاسوسی میاد ناخود آگاه ما یاد جیمزباند، جیسون بورن و جاسوسان نمایش داده شده در آثار سینمایی می افتیم اما واقعا جاسوسان همان کسانی هستند که دنیای فیلم ها به ما نشان می دهند و یا نه ؟
اول از همه بگذارید با دو واژه آشنا بشویم دو واژه یا کلمه ای آشنا که به گوش همگی ما خورده است . جاسوس و جاسوسی ، اگر بخواهیم تعریفی دقیق از این کلمات داشته باشیم در ابتدا باید نگاهی به تاریخچه این دو کلمه بیاندازیم . مطمئنا همگی شما داستان نبرد تروا را شنیده و یا خوانده اید جنگی بین یونانیان و تروایان و صد البته داستان اسب تروا را .
سرنشینان اسب تروا را می توان اولین جاسوسان دنیا نامید که به وسیله اسب تروا به داخل شهر نفوذ کردند و شرایط پیروزی یونانیان را فراهم کردند پس می توان گفت جاسوس کسی است که به خاطر مقاصد شخصی، غیر شخصی، به ازای دریافت پول، برای منافع خود یا ندانسته مجموعه اعمالی را انجام می دهند که باعث دزدیده شدن مجموعه ای از اطلاعات شخصی و یا حقوقی می شود و این اطلاعات به دست آمده را به اشخاص ثالثی واگذار می کنند. اگر بخواهیم واژه جاسوسی را تعریف کنیم بهتر از به تعریف گاور حقوقدان بین المللی رجوع کنیم : جاسوسی عبارت است از جمع آوری و تملیک اطلاعات و تعلیمات اسناد قابل استفاده یک کشور خارجی بر ضد امنیت کشور خارجی دیگر. جاسوسی ممکن است که در سطح و اجتماعات کوچک تر نیز روی دهد. به عنوان مثال ممکن است بعضی از افراد اطلاعات خصوصی دیگران را بنا به انگیزههای مختلف جمع آوری کنند. هم چنین ممکن است بعضی از سایت ها و یا نرمافزارها اطلاعات خصوصی افراد را جمع آوری کنند.
اما این که یک جاسوس یا یک سازمان اطلاعاتی و جاسوسی قرار است چه کاری انجام دهد، بستگی به موقعیت کشور مورد نظر دارد. بیشتر ما فکر می کنیم که جاسوسان به دنبال اطلاعات فوق سری هستند ولی اینطور نیست، همیشه اطلاعات و اخبار مخفی و محرمانه هدف جاسوسان قرار نمیگیرد. یکی از مثالهای جالب برای استفاده از اطلاعات عمومی موجود، مرکز منابع باز سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است. این نهاد صرفا مطالب موجود در رسانههای کشورهای مختلف را رصد میکند و آن را در اختیار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا قرار میدهد. گفته میشود که این نهاد اخبار شبکههای خبری بیش از 160 کشور مختلف جهان را که در مجموع دارای 80 زبان مختلف است، در اختیار آژانسهای اطلاعاتی آمریکا قرار می دهد. بعد از ظهور اینترنت و خصوصا شبکههای اجتماعی استفاده از اطلاعات آشکار به شدت مورد توجه قرار گرفته است. ولی در کل جاسوسان به دنبال یک یا چند هدف زیر هستند :
- شناخت کامل و کافی درباره نقاط قوت و ضعف حکومتها
- شناسایی احزاب و تشکیلات سیاسی موافق و مخالف حکومت
- به دست آوردن اخبار و اطلاعات برنامههای مختلف حکومت
- به دست آوردن اطلاعات نظامی و تخمین قدرت دفاعی کشور (آمار نفرات، نوع و تعداد تجهیزات نظامی و ... )
- شناسایی فردی شخصیتهای مهم
- نفوذ در مراکز علمی و تحقیقاتی
- شناسایی و چگونگی کار در مراکز مختلف اقتصادی، فرهنگی و...
جاسوسان به دو گروه نفوذی و استخدامی تقسیم می شوند. نفوذیان کسانی هستند که از ابتدا جاسوس بوده و دوره ها و آموزش های لازم را از قبل در مراکز خود کسب نموده اند، سپس به عناوین مختلف در هر کجا که لازم باشد نفوذ کرده و عملیات خود را آغاز می کنند. استخدامیان نیز اشخاصی هستند که در جایی که کار می کنند دسترسی به اطلاعات همکاران و اداره خود دارند، این افراد ویژگی ها و شرایط لازم برای جاسوس شدن را دارند و سازمان های جاسوسی با به خدمت گرفتن آن ها اخبار و اطلاعات لازم را دریافت می کنند.
عمده ترین راه های به دست آوردن اخبار و اطلاعات توسط جاسوسان با بهره گیری از شیوه های زیر است:
۱) نفـوذ: به معنی رخنه در هر اداره، ارگان و یا تشکیلاتی برای انجام مقاصد مختلف می باشد. جاسوسان معمولا پس از نفوذ و محکم کردن جاپای خود در آن محل ماموریت های متعددی را انجام می دهند، این ماموریت ها می تواند از کسب اخبار و اطلاعات تا انجام خرابکاری و ترور باشد.
۲) استراق سمع وسایل ارتباطی: گاهی اوقات اخبار و اطلاعات طبقه بندی شده به صورت ناخود آگاه یا در اثر سهل انگاری توسط وسایل ارتباطی رد و بدل می شود، دشمن به راحتی با داشتن سیستم های نه چندان پیشرفته ای می تواند مکالمات را شنود کرده و آن ها را ضبط نماید.
۳) جاسوسی تلفنی: بسیاری از مواقع جاسوسان حرفه ای ضمن تماس با اماکن و مراکز حساس خود را به عنوان نیروی خودی جا زده و پس از کسب اطمینان لازم از طرف مقابل با حرفه ای ترین روش ها کسب خبر نموده و حتی در برخی موارد اخبار و مسائلی را به دروغ و با نیت خصمانه القا می کنند.
۴) فیلمبرداری و عکسبرداری: یکی از روش های جاسوسی است که جاسوس با استفاده از دوربین در فواصل گوناگون از هر چیزی که مورد نظر و توجه باشد فیلم و عکس تهیه کرده و در اختیار سازمان های خود قرار می دهد. بعضا هیچ گزارشی نمی تواند کار محتوای یک عکس را انجام دهد. دوربین های جاسوسی را در خودروها نیز می توان جاسازی کرد و هنگام عبور از نقطه مورد نظر عکسبرداری نمود. برخی از دوربین های جاسوسی بسیار کوچک است و در هر جایی مخفی می شود، حتی به شکل خودکار، انگشتر و… بوده و جاسوس در فصت مناسب با کمک آن عکسبرداری می کند. جالب اینجاست که کیفیت عکس این دوربین ها بسیار بالا می باشد.
۵) میکروفن گذاری: در مکان های مهم نظیر دفاتر اشخاص مهم سیاسی و فرماندهان نظامی، سالن اجلاس، سفارتخانه ها و… وجود یک میکروفن در حکم حضور یک جاسوس است. میکروفن گذاری از جمله اقدامات سازمان های جاسوسی بوده که با استفاده از عوامل نفوذی یا استخدامی در هر محلی که مورد نیاز باشد اقدام به نصب سیستم های شنود می کنند. میکروفن ها بیشتر اوقات به صورت حرفه ای کار گذاشته می شود، بعضی از مواقع نیز میکروفن را در اشیایی که باعث
جلب توجه نشود مخفی یا جاسازی می کنند. این میکروفن ها به صورت با سیم یا بی سیم کار کرده و بسیاری از آنها قادر به ضبط مکالمات هستند.
فعالیت به عنوان یک جاسوس با توجه به حساسیت های که درباره این شغل وجود دارد بسیار سختگیرانه بوده و سازمان های جاسوسی همواره برای استخدام افراد و به کارگیری آنان در ماموریت های مختلف سخت ترین معیارهای انتخاب را لحاظ می کنند که مهمترین آنان عبارت است از :
۱. یاد گرفتن یک زبان خیلی سخت
۲. یاد گرفتن یک زبان آسان
۳ . پیشینه نظامی
۴. تجربه های بین المللی
۵. داشتن بدنی مناسب
۶. علم ریاضیات و کامپیوتر
۷. پیشینه روانکاوی و تحلیل مسائل
۸. داشتن قدرت مالی
۹ . رازداری و وفاداری
۱۰. انتخاب های خود را بشناسید
این ها همگی جزو مواردی هستند که یک جاسوس باید به خوبی از عهده آنان بر بیاید تا بتواند در موقعیت های سخت و پیچیده از خود و اسرارش محافظت کند.
به جرائت می توان یکی از بزرگترین دوران جاسوسان در تاریخ را در دوران جنگ سرد به یاد آورد ، اصطلاحی که به دورهای از تنشها، کشمکشها و رقابتها در روابط ایالات متحده، شوروی و همپیمانان آنها در طول دهههای ۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰ اطلاق میشود که در این بازه زمانی بزرگترین سازمان های جاسوسی دنیا نقش های بسیاری را در زمینه دزدی اطلاعات از یک دیگر ایفا کردن . سازمان های جاسوسی نظیر سیا (آمریکا)، سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (انگلستان)، سرویس اطلاعات فدرال (آلمان غربی)، استاسی (آلمان شرقی) ، کاگب (شوروی) و اشلون (سازمان اطلاعاتی مشترک ایالات متحده و انگلستان که در جنگ جهانی دوم ایجاد شد) که با بهره گیری از قدرت مالی و فناوری های جاسوسی دوران جنگ سرد را تبدیل به بزرگترین میدان نبرد جاسوسان تبدیل کردند هر چند که قسمتی از این سازمان ها بعد از دوران جنگ سرد از بین رفتند و سازمان های دیگری جای آنان را در معادلات جاسوسی دنیا پر کردند . سازمان های همچون سرویس اطلاعات جاسوسی خارجی روسیه (SVR)، وزارت امنیت ملی چین (mss) ، موساد و ...
از سازمان های اطلاعاتی دنیا حرف زدیم و چه بهتر که از معروف ترین جاسوسان دنیا هم نامی برده باشیم . از بین بهترین جاسوسان دنیا می توان به 8 نفر اشاره کرد که عبارت اند از مارتا هاری ( جاسوس آلمان )، هاکمبریج 5( جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی ) ، ژولیوس و اتل روزنبرگ ( جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی )، الدریخ آمس (جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی )، کلاوس فوچس ( جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی )، رابرت هانسن ( جاسوسی برای ایالاتمتحده )، جاناتان پولارد ( جاسوسی برای رژیم صهیونی ) و ستیلورنس فرانکلین ( جاسوسی برای رژیم صهیونیستی ) که به عنوان معروف ترین جاسوسان دنیا شناخته می شوند .
انیمه جوکر گیم بهانه ای بود برای من که بیشتر شما را با دنیای جاسوسان آشنا کنم تا بدانید این مردان و زنان پنهان شده در پشت پرده سازمان های جاسوسی چگونه کار و زندگی می کنند . همان طور که انیمه جوکر گیم در سکانس بازی پوکر نشان داد معادلات جهانی بین ابر قدرت ها همگی در پشت پرده میز مذاکرات و در دستان جاسوسان و عوامل امنیتی در حال جریان است و کسی در این جنگ پنهان می تواند پیروز شود که جاسوسان او بهتر بتوانند عمل کنند.