نقد انیمه Skilled Teaser Takagi
اذیت کردن نیشیکاتا!
داستان انیمه بر اساس زندگی روزمره دو شخصیت به نام های نیشیکاتا و تاکاگی است که دانش آموزان راهنمایی هستند. این دو شخصیت در طول انیمه درگیر کشمکش های خاصی بین یکدیگر هستند. یه این گونه که تاکاگی که دختری با شخصیت شوخ و سرزنده است در طول انیمه دائم در حال اذیت کردن نیشیکاتا و سرکار گذاشتن او است و تاکاگی هم متقابلا سعی در تلافی اذیت کردن های تاکاگای را دارد. این در حالی است که این تلافی ها هیچ وقت درست از آب در نمی ایند و در نهایت باعث اذیت های بیشتر تاکاگی می شوند. داستان انیمه کاملا خطی و همراه با پیرنگ های مستقل از هم و اپیزودیک می باشد. به این صورت که در هر قسمت ما شاهد سه یا چهار پیرنگ هستیم که به موضوع اذیت کردن های تاکاگی و یا گفتگو های شخصیت های فرعی پیرامون موضوعات مختلف ختم می شود. در نگاه اول شاید داستان نتواند مخاطب را به علت ساده بودن جذب کند ولی شوخی ها و موقعیت های طنزی که بین شخصیت های اصلی و فرعی انیمه به وجود می آید خود باعث جذاب تر شدن داستان اثر می شوند. تمام داستان انیمه بر مبنای همین موقعیت های طنز یا سوتفاهمات بین کاراتر هاست. دوستی بین شخصیت های اصلی انیمه نقطه اصلی اثر است که نشان می دهد دو شخصیت اصلی چکونه ارتباطی با یکدیگر دارند و در نهایت این ارتباط به علاقه بین دو شخصت ختم می شود.
همان گونه که در بالا گفتم طنز کلامی و موقعیتی بار طنز انیمه را بر دوش می کشد. صحبت های دو پهلو شخصیت تاکاگی و آزار و اذیت های او و متقابلا شخصیت نیشیکاتا و نقشه های او برای تلافی یا جبران این شوخی ها همگی موقعیت های طنز را به وجود می آورند. مثلا در یکی از پیرنگ ها نیشیکاتا سعی می کند با گذاشتن یک عروسک جهنده درون یک جعبه و دادن آن به تاناکا او را وحشت زده کند ولی تاناکا زودتر عمل می کند و با تظاهر به این که جا مدادی اش باز نمی شود از نیشیکاتا در خواست می کند تا در جا مدادی را باز کند که ناگهان همان عروسک جهنده ای که او می خواست با آن تاناکا را بترساند جلوی خودش ظاهر می شود و او می ترسد. این نمونه ای از شوخی هایی است که بین دو شخصیت اصلی انیمه رد و بدل می شود. شاید نزدیک ترین مدل انیمه به این اثر انیمه ای با نام My Neighbor Seki باشد که این انیمه نیز بر مبنای پیرنگ های مستقل و اپیزودیک محور ساخته شده است و ماجرای شخصیتی به نام سکی را بازگو می کند که در کلاس درس مشغول به بازی کردن است. این دو اثر از نظر سبک داستانی و مدل قصه گویی شبیه به یکدیگر هستند حتی شخصیت های آن ها نیز تقریبا یکسان می باشد. امتیازات بالای دریافتی این اثر از سمت مخاطبان نشان می دهد که اثر توانسته است به خوبی مخاطبان را به خود جذب کند. داستان ساده ولی جذاب و شخصیت پردازی جالب انیمه همگی نشان دهنده این است که ما شاهد اثر خوبی هستیم که می تواند مخاطب را با خود همراه کند و شوخی های درون اثر ما را به خنده وا دارد.
این که ما با اثری خوب در ژانر کمدی رو برو هستیم درست است ولی انیمه کاستی هایی نیز در درون خود دارد. اول از همه حجم بالای شوخی ها و پیرنگ های طنز که گاها در یک قسمت به 5 تا می رسد از عواملی است که در طول انیمه مخاطب را کاملا خسته می کند. به گونه ای که شما کاملا می تواند حدس بزنید که قرار است چه اتفاقی بیافتد یا به گونه ای دیگر داستان دست خود را بعد از چند قسمت اول برای مخاطب رو می کند. فرمول تکراری در تمامی پیرنگ ها که شامل تقابل و انتقام نیشیکاتا از تاناکا است و همچنین شکست تمامی نقشه های نیشیکاتا در مقابل تاناکا یا حتی سرکار رفتن نیشیکاتا در تمامی پیرنگ ها شما را کاملا خسته می کند. شما دائم در حال دیدن شکست ها و یا سرکار رفتن های نیشیکاتا هستید و این احمقانه بودن حرکات نیشیکاتا که همیشه در مقابل تاناکا در موقعیت پایین تری قرار دارد شما را اذیت می کند. نکته منفی بعدی وجود شخصیت های فرعی از جمله سه شخصیت دختر است که در بین پیرنگ های نیشیکاتا و تاناکا حضور دارند. حضوری کمرنگ و کاملا بی خاصیت که گاها نه تنها شما را خسته می کند بلکه شما را وادار می کند از روی آن پرش کنید تا به موضوع اصلی یعنی تقابل شخصیت های اصلی برسید. شخصیت های فرعی کاملا بدون اثر هستند و این گونه به نظر می رسد که تنها برای این وجود دارند تا مخاطب تنوعی در حین تماشای انیمه داشته باشد و از دیدن فقط شخصیت های اصلی خسته نشود. شوخی ها و طنز های درون داستان نیز گاها مسخره و بچه گانه هستند به گونه ای که مخاطب با خود می گوید مگر می شود کسی از این شوخی ها خوشش بیاید.
اگر بخواهیم انیمه را جمع بندی کنیم می توان گفت که ما با اثری خوب در ژانر کمدی روبرو هستیم که می تواند با شوخی ها و موقعیت های طنزی که فراهم می کند، شما را سرگرم کند. هر چند که نکات منفی نیز در درون انیمه وجود دارد ولی اگر اثر را به صورت کلی بنگریم می تواند نمره قبولی را دریافت کند.
نام مانگا: Skilled Teaser Takagi-san
مانگاکار: Sōichirō Yamamoto
ناشر: Shogakukan
سبک: Shōnen
نام مجله انتشار دهنده: Monthly Shōnen Sunday
تعداد فصل: 8
کارگردان انیمه: Hiroaki Akagi
استودیو سازنده: Shin-Ei Animation
تعداد قسمت: 12
سال انتشار: 2018
موسیقی: Hiroaki Tsutsumi
دوبلورها: Yūki Kaji ( در نقش Nishikata ) ، Rie Takahashi ( در نقش Takagi )
امتیاز: imdb ( 7.8/10 ) ، myanimelist ( 7.9/10 )
فکر کنم قرار بیاد مثل قهرمان سپر که فقط یک فصلش آمده اما گفته شده 3 فصل دارد