A.M Bahamir

امیرمحمد بهامیر؛ روزنامه‌نگار

A.M Bahamir

امیرمحمد بهامیر؛ روزنامه‌نگار

سلام خوش آمدید

Nisekoi

جمعه, ۲۹ آبان ۱۳۹۴، ۰۲:۳۴ ب.ظ

می خوام اول به معقوله طنز بپردازم که طنز اصلا چی هست . به بیان کامل تر طنز یعنی مجموعه ای از حرکات ، گفتار و اتفاقات که باعث خنده مخاطب می شود را طنز می گویند . حالا خود طنز به چند بخش تقسیم می شه مثل طنز گفتاری که کاراکتر با گفتن جملات طنز گونه و یا حرف های کنایه آمیز و ... باعث به وجود اومدن پروسه خنده می شود ( بهش می گم پروسه چون برای خنداندن یک فرد عوامل مختلفی اثر گذار هستن که معمولا به صورت مرحله ای عمل می کنند ) نوع دیگه طنز ، طنز حرکتی است نمونه کاملش رو می شه در آثار بزرگان کمدی جهان مثل چارلی چاپلین ، هارولد لوید و ... دید که با استفاده از بدن خود و واکنش های خود در مقابل دوربین باعث خنده می شوند . نوع دیگر طنز تلخ می باشد طنزی که به صورت آشکار باعث خنداندن فرد نمی شود بلکه بیشتر یک پوزخند را بر روی صورت بیننده اشکار می کند که بیشتر درون مایه اجتماعی ، سیاسی دارد و بازتاب کننده مشکلات یک جامعه می باشند . طنز بعدی طنز موقعیتی است این نوع طنز بستگی به توانایی بازیگر دارد که در مقابل اتفاقات پیش بینی نشده چه نوع واکنشی اعم از گفتاری و حرکتی از خود بروز دهد . نوع های دیگری هم از طنز وجود داره که فعلا بهشون نمی پردازم .

این تعریف طنز بود اما بر می گردم سر این انیمه اگه بخوایم این انیمه رو توی ژانر خاصی قرار بدهیم می توان از تلفیقی از ژانر های کمدی و رونس قرار داد چرا ؟ چون داستان انیمه از یک پسر شروع می شود که در زمان بچگی یک عهدی با یک دختر بسته که وقتی بزرگ شدن با هم ازدواج کنند ولی مسئله این است که پسر آن دختر را یادش نمی آید و فقط قول و نشانه آن که یک قفل است را با خود نگه داشته است و کلید قفل دست آن دختر است و حالا داستان شروع می شود جستجوی این فرد برای پیدا کردن این دختر درحالی که پسرعاشق کس دیگری است ؟! و باید نقش عشق فرد دیگری را بازی کند .

به نظر من داستان بسیار ساده است چون در اول انیمه راکو ایچیجو در حال رفتن به مدرسه با دختری به نام چیتوگه کیریساکی روبرو می شه و این دو باهم برخورد دارند ( البته از نظر فیزیکی ) بعد از این داستان کاملا مشخص است این دو نفر در آخر انیمه به هم می رسند ( البته باید بگم که خودم هم نفهمیدم آخر به هم می رسند یا نه ولی طبق قانون این نوع انیمه ها که باید این طور باشه ) ولی مسئله یا گره داستان چگونه رسیدن این دو فرد به همدیگر است و اتفاقات و جریاناتی که بین این دو فرد رخ می دهد. راکو پسر یک خانواده یاکوزا و چیتوکه دختر خانواده مافیا است که این دو خانواده برای جلوگیری از جنگ بین این دو گروه تصمیم می گیرند که این دو نفر نقش دو عاشق و معشوق را بازی کنند در حالی که دو نفر نه تنها این گونه نیستند بلکه کاملا نسبت به همدیگر تنفر دارند و حالا باید این دو نفر این نقش را بازی کنند و نگذارند که دیگران از این ماجرا با خبر شوند .

در داستان تعدد شخصیت های دختر بسیار به چشم می اید که هر کدام در مسیر پیشروی داستان به داستان اضافه می شوند و هر کدام نقش گاهی اوقات مکمل و در بیشتر موارد خنثی در انیمه ایفا می کنند و بیشتر به عنوان محرکی برای ایجاد خنده در مخاطب استفاده می شوند مثل دوست راکو که بیشتر نقش یک فرد منحرف و کیسه بوکس شخصیت های دختر را ایفا می کند و یا محافظ چیتوگه که فقط به فکر کشتن راکو است . در انیمه شخصیت اصلی راکو است به عبارتی او در مرکز قرار دارد و تمام شخصیت ها و اتفاقات حول محور او رخ می دهند . به تعدد شخصیت های دختر اشاره کردم در انیمه 5 دختر وجود دارند ( چیتوکه ، اونودرا ، سوگومی ، ماری ، روری ) که 4 نفر از این افراد در طی روند داستان و اتفاقات بین شخصیت ها عاشق راکو می شوند ( به همین خاطر رگه های از رومنس در داستان مشاهده می توان کرد ) . شخصیت پردازی راکو و این 4 نفر با توجه به رابطشون با هم خوب تعریف شده بود و به بیشتر سوالات بیننده در مورد این شخصیت ها پاسخ داده می شد در مورد شخصیت های مکمل هم این قضیه صدق می کرد و بیننده کاملا نقش مکمل بودن این افراد را حس می کند .

در بالا به طنز اشاره کردم در داخل این انیمه پر است از حرکات و موقعیت های طنز گونه که سهم راکو از این طنز ها بیشتر از دیگران است و دیگران بیشتر مکمل و تکمیل کننده پروسه خنده برای مخاطب هستن مثل موقعی که راکو و دوستانش برای گرفتن عکس های که در طی سال از آن ها گرفته شده اقدام می کنند راکو می خواهد عکسی را بردارد که دوستش به او پیشنهاد عکس های که خودش از شخصیت های دختر گرفته را می دهد که ناگهان هر دو مورد نوازش ! دو نفر از شخصیت های دختر قرار می گیرند . بیشتر صحنه ها به این صورت است که سهم راکو و چیتوکه از این قبیل صحنه ها با توجه به رابطه بین این دو بیشتر از بقیه است ( منظورم همون نوازشه ! ) بیشتر سکانس ها از معقوله طنز برخوردار هستن که گاهی اوقات بیش از حد در گیر طنز می شوند و بیننده با احساس تکرار مواجه می شود از قبیل ضد و خورد بین راکو و چیتوکه که در آواخر داستان برای بیننده یک صحنه تکراری می شود و یا محافظ چیتوکه که می خواهد راکو را از بین ببرد و ... ولی با این صحبت ها در بیشتر اوقات موقعیت ها و رفتار کاراکتر ها باعث خنده بیننده می شود و کشش مناسبی برای این که بیننده داستان را تا اخر دنبال کند ایجاد می کند در حالی که انیمه در پایان کمی مبهم و گنگ به اتمام می رسد و چند چرا برای بیننده باقی می گذارد و آن هم این که بلاخره راکو در کودکی با کدام یک از 3 دختر عهد بسته است یا کدام یک از سه کلید قفل را باز می کند یا اینکه راکو در اخر همچنان عاشق اونودرا می ماند یا عاشق چیتوکه می شود این چرا های است که ذهن مخاطب را درگیر خود می کند و به آن ها پاسخ کاملی داده نمی شود .

در پایان انیمه جزو کارهای کمدی خوب تلقی می شود همان طور که امتیاز و آمار این انیمه نشان می دهد پس اگر دنبال لحظاتی شاد و خنده آور می گردید که اوقات فراغت شما را پر کند این انیمه پیشنهاد خوبی است برای این که برای مدتی هم که شده خنده را بر روی لب شما بیاورد


  • امیر محمد بهامیر

انیمه

نقد

نقد انیمه

نقد انیمیشن

نظرات (۲)

من مانگای این انیمه رو خوندم و باید بگم از خود انیمه بهتر داستان رو میرسونه و از اونجایی که انیمه با پایان باز تموم میشه برای افرادی که کنجکاو هستند این انیمه چگونه به پایان میرسه بهتره مانگا رو بخونند

طراحی ژاپن فوق العاده ادم به ازادی شاد کمیک کتاب وکارتون مردم منتشر می شود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

یه روز‌نامه‌نگار که اومده چرخی تو دنیای رسانه بزنه!

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پیوندها