نقد انیمه Diamond no Ace
ورزش یکی از موضوعاتی است که همیشه مورد توجه نویسندگان و کارگردانان سینما بوده است . و آثار موفقی نیز در این زمینه تولید شده است . ورزش داستان پیروزی ها و شکست های است که زندگی انسان های درون زمین بازی را تشکیل می دهد . داستان تلاش،ها ، فداکاری ها ، دوستی ها ، رقابت ها و ... داستانی که زندگی در آن جریان دارد .
ورزش بیسبال به عنوان ورزش اول کشورهای مثل ژاپن ، آمریکا ، هند و ... می باشد پس طبیعتا ساخت مجموعه های که ورزش بیسبال در آن ها به نمایش درآید نسبت به باقی کشور ها بیشتر می باشد . یکی از نکات مثبت ساخت مجموعه های ورزشی علاوه بر پرهیجان و واقعی بودن صحنه های نمایش داده شده تبلیغ بسیار خوبی برای این ورزش هاست و تشویق اقشار جامعه برای روی آوردن به این ورزش ها و انجام آنهاست .
داستان درباره نوجوان دبیرستانی می باشد که برای تبدیل شدن به ستاره ورزش بیسبال به یکی از مدارسی که تیم پایه و تخصصی بیسبال دبیرستانی دارند ملحق می شود یا بهتر بگویم او را به این تیم دعوت می کنند . نکته مهم ورود این نوجوان به این مدرسه وجود استعداد یاب ها و امکانات پایه ای و تخصصی است که در مدارس ژاپن وجود دارد و زمینه شکوفا شدن استعداد ها را فراهم می کنند که در واقعیت هم چنین است . بیشتر قهرمان های ورزشی از کودکی و سنین پایین کشف شده و با سرمایه گزاری تبدیل به ستاره های ورزشی می شوند .
همان طور که گفتم مولفه های ژانر ورزشی ساده هستند ، درباره تلاش ها و کوششهای یک نفر یا یک تیم می باشد و تقابل آنان با حریفان خود که گاهی با پیروزی و گاهی دیگر با شکست همراه است و در جریان همین رقابت ها روابط عاطفی و دوستی بین افراد شکل می گیرد و با هم دیگر به سمت اهداف خود حرکت می کنند . نکته دیگر ضریب نفوذ ورزش در جامعه و اجتماع است که معمولا آثاری با زمینه ورزش مورد توجه مردم قرار می گیرند و جدا از استقبال مردم از این آثار در واقعیت نیز مردم ژاپن استقبال بسیار خوبی از ورزش بیسبال و تیم های بیسبال به عمل می آورند و ورزشگاه های بیسبال معمولا پر از تماشاگر هستند . نکته بعدی در این انیمه تماشاگران و فرهنگ طرفداری در این ورزش و ورزش های دیگر است . نمایش این نوع طرفداری که به دور از هنجار های اجتماعی و فرهنگی می باشد خود آموزش بسیار خوبی برای کسانی است که در ورزشگاه ها حضور پیدا می کنند و نشان دادن چهره بسیار خوبی از تماشاگران در ذهن مخاطبان کشور های دیگر است.
تبلیغ بیسبال محور اصلی این انیمه است و سازندگان سعی بر این داشته اند که علاوه بر تبلیغ ورزش اول کشورشان ، افرادی را که اطلاعات کمی از این ورزش دارند با نحوه انجام بیسبال آشنا نمایند . انیمه شما را کامل با قوانین ، نحوه بازی ، وظایف بازیکنان ، تاکتیک های بیسبال و همچنین اصطلاحات تخصصی این ورزش آشنا نماید . یکی دیگر از نکات طراحی خوب ، واقعی و قابل درک بودن حرکات بازیکنان ، لباس ها ، حرکات توپ ، علامت های تاکتیکی و پس زمینه های این انیمه است . طراحی و پرداختن به جزییات در چنین انیمه های که در آن ورزشی به نمایش گذاشته می شود بسیار مهم است چون ژانر ورزشی برخلاف بقیه ژانر ها باید رءال و واقع گرایانه باشد و عنصر تخیل نقش کم رنگی در آن دارد و طراحان باید جزییات طراحی در انیمه را باید بسیار شبیه به بازی طراحی کنند و به نمایش در آورند . تعدا قسمت های فصل اول ۷۵است که خود نشان دهنده پتانسیل بالای انیمه برای یکی از عناوین بلند است که البته نباید غافل شد از نحوه روایت داستان درانیمه های ورزشی که معمولا با تعداد قسمت های بالا میسر می شود که خود چالش بزرگی برای سازندگان است که بتوانند مخاطب را با داستان همراه کنند و سطح هیجان و لذت بخشی را برای مخاطب یکنواخت نگه دارند .